Restaurants & cafés - Reca

Is jouw onderneming vlakbij het fietsnetwerk gelegen? Kan jij nog wat (extra) promotie gebruiken zodat de fietsers de weg naar je makkelijker vinden? Wij kunnen je helpen!

Let op: de aanvraagperiode voor het bestellen en plaatsen van bordjes in 2023 is verstreken. Een volgende aanvraagperiode voor bordjes zal tegen november-december 2023 zijn.

Interesse? Verstuur alvast jouw gegevens (naam van de onderneming, naam contactpersoon, mailadres, adres van de onderneming) naar toerisme@vlaamsbrabant.be Wij geven je een seintje wanneer de aanvraagperiode van start gaat.

Wat zijn de promobordjes?

Toerisme Vlaams-Brabant geeft reca-ondernemers langs het fietsnetwerk graag een duwtje in de rug. Hoe? Door de fietsers nog makkelijker tot aan jullie deur te brengen. We voorzien 2 bordjes per onderneming, eentje voor elke rijrichting op het fietsnetwerk, om de fietser aan te tonen dat ze vlakbij bij jou terecht kunnen. Op het bordje zal de toerist jouw naam kunnen lezen en hoever ze nog van je verwijderd zijn. Het bordje zal duidelijk maken dat jij een plek bent die geschikt is als stopplaats voor consumptie. Er worden geen bordjes terug naar het FNW voorzien.

Wie kan met ons samenwerken?

  • Elke uitbater van een restaurant, café, brasserie, ijsjesbar, … zaak waar drank en/of een vorm van voeding ter plekke kan genuttigd worden.
  • De locatie van de onderneming mag max. 1 km van het FNW verwijderd zijn. Weinig fietsers zijn bereid om verder van hun route af te wijken. Check hier je afstand van het FNW.
  • De onderneming moet permanent bestaan. Pop-up ondernemingen komen dus niet in aanmerking. Het is voor ons logistiek onmogelijk om ook voor tijdelijke bewegwijzering te zorgen.
  • De onderneming moet tijdens het weekend geopend zijn. Uit ervaring weten we dat net dan er het meeste fietsers op het fietsnetwerk aanwezig zijn.

Alleen als je onderneming aan deze voorwaarden voldoet, kan je de bordjes aanvragen.

Hoe zit dat met de timing?

We sluiten de aanvragen eind 2022 af zodat we begin volgend jaar de bordjes in productie kunnen nemen. Deze zullen dan in maart 2023 geplaatst worden zodat ze klaarstaan om toeristen wegwijs te maken in het nieuwe lente/zomerseizoen!

Wat kost het?

De samenwerking met ons wordt voor 4 jaar aangegaan. Hiervoor betaal je een bijdrage van 200 euro. De bordjes blijven onze eigendom. Wij zorgen voor de plaatsing en het onderhoud ervan.


Wat moet je doen om bordjes te bestellen?

De eerste aanvraagperiode werd op 31 december 2022 afgesloten.


Graag nog wat meer details?

Wil je graag nog wat meer details over de samenwerking? Hier  kan je een voorbeeld van de samenwerkingsovereenkomst over de bewegwijzering vinden.

Heb je nog vragen over de promobordjes? Neem dan contact op via toerisme@vlaamsbrabant.be