Drank- en Eetgelegenheden nabij het fietsnetwerk

Ligt jouw onderneming in de buurt van het fietsnetwerk? Kan jij nog wat (extra) promotie gebruiken zodat de fietsers de weg naar jouw zaak makkelijker vinden? Wij kunnen je helpen!


Extra promotie vanop het fietsnetwerk

Let op: deze actie is afgelopen. Het aanvragen van promobordjes is niet meer mogelijk.
Toerisme Vlaams-Brabant geeft cafés en resto’s in de buurt van het fietsnetwerk graag een duwtje in de rug. Hoe? Door de fietsers op het fietsnetwerk de weg naar jouw zaak te wijzen. We voorzien per onderneming twee bordjes, eentje voor elke rijrichting op het fietsnetwerk, om de fietser attent de maken op de nabijheid van jouw zaak. Op het bordje staat de naam en het adres van je zaak en de afstand vanop het fietsnetwerk naar jouw zaak.


Wie komt er in aanmerking voor deze promo-borden?

  • Elke uitbater van een restaurant, café, brasserie, ijsjesbar, brouwerij, …Kortom, een zaak waar drank en/of een vorm van voeding ter plekke kan genuttigd worden.
  • De locatie van de onderneming mag max. 1 km van het fietsnetwerk verwijderd zijn en niet gelegen zijn in stedelijke handelskernen of in gemeenten waar een reglement van toepassing is dat de bewegwijzering naar reca verbiedt. Weinig fietsers zijn bereid om veel van hun route af te wijken. De afstand van je zaak tot op het fietsnetwerk check je in de routeplanner. In stedelijke handelskernen is er te veel reca aanwezig om promo-borden te kunnen voorzien.
  • De onderneming moet permanent bestaan. Pop-up ondernemingen komen dus niet in aanmerking. De borden moeten het ganse jaar door ter plaatse blijven hangen.
  • De onderneming moet tijdens het weekend geopend zijn. Uit ervaring weten we dat net dan er het meeste fietsers op het fietsnetwerk aanwezig zijn.

Alleen als je onderneming aan deze voorwaarden voldoet, kan je de promo-bordjes aanvragen.


Hoe zit dat met de timing?

Je kan je aanvraag voor bordjes indienen tot en met vrijdag 16 februari 2024. Daarna worden de aanvragen verwerkt en de borden in productie genomen. Begin april worden de borden geplaatst zodat ze klaarstaan om toeristen wegwijs te maken in het nieuwe lente/zomerseizoen!

Wat kost het?

Je gaat een samenwerking aan voor 4 jaar en betaalt een éénmalige bijdrage van 200 euro excl. BTW. Hiervoor krijg je de garantie dat de borden 4 jaar blijven staan. Toerisme Vlaams-Brabant zorgt voor de productie, plaatsing en het onderhoud van de borden. De borden blijven echter steeds eigendom van Toerisme Vlaams-Brabant.


Wat moet je doen om bordjes te bestellen?

Het aanvragen van promobordjes is niet meer mogelijk.

Aanvraag ingediend, en dan?

Je aanvraag wordt verwerkt en de criteria gecontroleerd. Indien je in aanmerking komt voor de bordjes, ontvang je een overeenkomst en een factuur via mail. De overeenkomst bezorg je ons zo snel mogelijk ondertekend terug en de factuur betaal je binnen de vervaltermijn. Pas als aan deze beide voorwaarden is voldaan, kunnen de borden besteld worden en is jouw aanvraag definitief.

Je ontvangt een mail wanneer de borden geplaatst worden. Dit is vermoedelijk de eerste week van de paasvakantie.


Zit je nog met vragen?

Heb je nog vragen over de promobordjes? Neem dan contact op via toerisme@vlaamsbrabant.be