Stages

Word een echte professional dankzij je stage bij Toerisme Vlaams-Brabant!

Wie komt in aanmerking?
Je volgt een bachelor of master in toerisme- en recreatiemanagement of soortgelijke studierichting? En moet minstens 3 maanden stage lopen? 

Wat moet je doen?
Stuur een mailtje naar toerisme@vlaamsbrabant.be met cv en sollicitatiebrief. Jouw contactpersoon / interne stagecoördinator is Robin Dekelver.

Weet jij wat de beste eigenschappen van een stagiair(e) toerisme zijn? 
Zelfstandig, sociaal, gedreven, creatief, communicatief en klantvriendelijk, praktisch ingesteld, enthousiaste teamspeler, diplomatisch, open-minded, je steekt graag de handen uit de mouwen, je hebt stevige wandel- en fietsbenen en hebt een zwak voor erfgoed en cultuur.

Waarom stage volgen bij Toerisme Vlaams-Brabant?

  • Je komt terecht in een heel bruisende en creatieve omgeving waar veel toeristische ideeën ontstaan die je later kan ontdekken op het terrein zelf. 
  • Je wordt deel van een enthousiast team collega’s die je graag onder hun vleugels meenemen in de wondere wereld van het binnenlandse toerisme.
  • Je hebt een gevarieerd en uitdagend takenpakket dat je voorbereid op jouw professionele toekomst.
  • Je geniet van flexibele werkuren in samenspraak met jouw interne stagebegeleider.
  • Je gaat na 3 maanden niet graag vertrekken en denkt met een grote glimlach terug aan jouw stageperiode.

In welke afdelingen bij Toerisme Vlaams-Brabant zijn er stageplaatsen?
Er zijn jaarlijks 2 tot 3 stageplaatsen beschikbaar (dat verschilt van jaar tot jaar). Heb je een voorkeur voor een plaats bij de afdeling Routebureau? Of ben je meer geïnteresseerd in de regiowerking Groene Gordel en Hageland? Ook zijn er sporadisch stageplaatsen beschikbaar bij de afdelingen Projecten, Publieksinformatie en Onderzoek en Planning.

En waar staat jouw bureaustoel dan ergens?
Op de 11e verdieping in het provinciehuis te Leuven, met een prachtig zicht over je werkgebied. Vlakbij het station van Leuven. Tijdens de lunchpauze en na je werkuren kan je zelf echt de toerist uithangen in de tuin van het provinciehuis en vooral op de talrijke terrasjes in het centrum.

Benieuwd naar de ervaring van andere stagiaires?
Lees hier de verhalen van stagiaires Linda en Tine.

Heb je meer info nodig?
contacteer Robin Dekelver – Toerisme Vlaams-Brabant vzw – +32 16-26 76 20 – toerisme@vlaamsbrabant.be