Sven Nys Cycling Center

Op de top van de legendarische Balenberg ligt het Sven Nys Cycling Center, een belevingscentrum in het groen met tal van fietsparcours waarop iedere bezoeker vrij kan fietsen. 

Waarom is het Cycling Center the place to be voor jouw sportieve bezoekers of gasten?
Alles rond het centrum ademt de grote cycling held, Sven Nys. Je kan er in zijn voetsporen treden en de Sven Nys Cycling Route uitproberen, Sven’s favoriete trainingsparcours op de weg. Op het domein liggen tal van mountainbike-, trial- en veldritparcours die vrij uit te proberen zijn, waaronder ook het parcours van de Grote Prijs Sven Nys. In het centrum zijn kleedkamers voorzien.

Of koppel het aangename aan het nuttige! Het centrum heeft een inspirerende vergaderruimte die kan gecombineerd worden met een sportieve try-out. Ideaal voor een teambuilding of ander workrelated  initiatief.

En ook aan de kleinere fanatiekelingen is gedacht met ‘Volg Thibau als je kan’, een zoektocht voor kinderen in het spoor van Thibau Nys. Of laat hen op tocht gaan met geocaching. Op de Balenberg liggen vier geocaches verstopt. Als je de vier caches hebt gevonden, wacht je een extra verrassing. In elk van de caches vind je een cijfer. Vul daarmee de formule aan die je op geocaching.com vindt, en je krijgt de coördinaten van een vijfde cache. Voor kinderen ligt er nog een extra cadeautje verborgen.

In het eetcafé Velo kan je genieten van een uniek uitzicht en streekgebonden lekkers. De ideale tussenstop voor wandelaars of fietsers of om terug op krachten te komen voor zij die de parcours van het Sven Nys Cycling Center uitgeprobeerd hebben.

Meer info over het Sven Nys Cycling Center vind je hier